dimarts, 9 de març de 2021

8M 2021 a l'IES Arxiduc

Enguany al nostre centre hem celebrat el 8 de març en dies diferents i amb diverses activitats:

El dilluns dia 8, amb la col·laboració de l'associació Homes Transitant, hem enregistrat un podcast en què algunes alumnes de 4t d'ESO i de 1r de Batxillerat han conversat sobre com veuen i senten els avenços en la igualtat entre homes i dones. 

En Pere, n'Enric i na Laus han facilitat les intervencions al voltant de les desigualtats, les oportunitats, les insinuacions, els tocaments, les relacions familiars i d'amitats... i han propiciat el debat a partir d'exemples de situacions quotidianes.

N'Alya, na Neus, na Nour i na Dayli van ser molt valentes per mostrar-se'ns a través dels micros.

El programa, un cop editat, s'emetrà per Titoieta Ràdio i Sa Pobla Ràdio.


El dimarts 9 vam connectar amb l'aula de 1r ESO C per seguir l'acte central commemoratiu d'aquest 8 de març tan especial. 


Certament, cada dia podria ser 8 de març, però ens cal un moment especial per recordar el paper fonamental que han desenvolupat les dones en la història de la humanitat, posar en valor la importància de les tasques de cura i reivindicar la igualtat i la presència de les dones tots els àmbits públics. 

Per aconseguir-ho cal rompre, també, les barreres mentals que dificulten els avenços, cal rompre els estereotips, com diu el lema del logo de la xapa que Lucas de los Santos i Esteban Ariza, de 2n ESO F han dissenyat per al notre centre, guiats per la seva professora Magdalena Luis. Lucas, Esteban i Magdalena Luis, en un moment de l'entrevista

L'acte de dia 9 ens va ajudar a decidir si volíem contribuir a rompre estereotips i, per això, a posar-nos la xapa original, inspirada en el vídeo que #Feminisme a l'escola va difondre per al 25N #RompLaCadena.
Vam començar i acabar l'acte ballant al ritme de I tu sols tu  de El Diluvi, amb la participació entusiasta de n'Abdul, d'en Jesús, d'en Rayan i d'en Ruben.Finalment, la Biblioteca del centre ha dinamitzat la lectura d'algunes de les dones escriptores més destacades de la literatura espanyola i catalana.Que cada dia sigui 8 de març!Cap comentari:

8M 2021 a l'IES Arxiduc

Enguany al nostre centre hem celebrat el 8 de març en dies diferents i amb diverses activitats: El dilluns dia 8 , amb la col·laboració de l...